• Shqip
 • English
 • E hënë, 19 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Rajoni Të gjitha

  Zoran Zaev fton investitorët në vend që të merren me prodhimin e kanabisit


  Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev ka bërë një ftesë për të gjithë ata që kanë resurse që të investojnë në prodhimin e kanabisit.  Mediat maqedonase publikojnë lajmin ku shkruajnë se ligji maqedonas e lejon kultivimin e kanabisit, sigurisht për qëllime mjekësore. Kryeministri thotë se kjo gjë do të sjellë edhe hapjen e vendeve të reja të punës jo vetëm në Maqedoni, por në gjithë botën.

  I cituar nga mediat, Zaev thotë: “Është e lejuar me ligj, jo vetëm në Maqedoni, por edhe në shumë vende tjera të botës. Ka përfitime prej saj në trajtime dhe është e pranuar në mjekësinë tonë dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë”.

  Kryeministri ka thënë se ka bindjen se deri në fund muajit maj do ketë hyrje në shkëmbimin e jashtëm nga eksporti në kanabisin e thatë dhe vajit të kanabisit në tregjet e Polonisë dhe Gjermanisë. / Tiranapost.al. E.B

  Image result for Zoran Zaev