Botë Te gjitha

VIDEO/ 10 thesare të pabesueshme që u zbuluan aksidentalisht


Në shumicën e rasteve zbulimi i thesareve vjen si pasojë e kërkimeve këmbëngulëse dhe afatgjata në kohë.
Por, ka edhe raste që disa thesare janë gjendur thjesht dhe vetëm nga fati, apo nga rastësia, për të sjellë në dritën thesare të rrallë dhe të çmuar, si vepra arti, gurë të çmuar, sende nga antikiteti e të tjera.

Shikoni videon (në gjuhën angleze) për të parë sesi rastësisht apo aksidentalisht njerëzish kanë zbuluar, apo gjetur thesare të çmuara të botës dhe njerëzimit, që disave ua ndryshuan jetën pasi i shitën shtrenjtë.
1. Pallati i thesareve “Hanuman Dhoka”
2. Ushtria e Terrakotës
3. Librat e fshehur “comics”
4. Tasi kinez prej qeramike
5. Guri Rozeta
6. Vepra Arti me vlerë
7. Papiruset e Detit të Vdekur
8. Loja elektronike më e vjetër “Atari”
9. Diamanti i xha Samit
10. Perla më e madhe në botë

K.H/ tiranapost.al