• Shqip
 • English
 • E martë, 15 Tetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Botë Profil Të gjitha TIP top

  Trump emëron dhëndrin këshilltar i Shtëpisë së Bardhë


  Jared Kushner do të bëhet këshilltar i lartë i Shtëpisë së Bardhë për vjehrrin e tij, Donald Trump duke forcuar rolin e ekzekutivit të pasurive të patundshme të Nju Jorkut si një njeri i fuqishëm i cili ka ndikuar gjithmonë tek Trump edhe pse emërimi zyrtar pritet të bëhet këtë javë.

  Kushner, 35 vjeç, i cili u martua me vajzën e zotit Trump Ivanka është më afër zotit Trump se çdo këshilltar tjetër,  dhe duket një prani e qëndrueshme dhe stabilizuese brenda një ekipi shpesh kaotik të tranzicionit që ka dhënë kontribut në punësimin dhe largimin sipas vendimvet e ligjit.

  jared-kushner

  Trump përshkroi zotin Kushner si “një pasuri e madhe dhe këshilltar i besuar gjatë gjithë fushatës “, në një deklaratë të lëshuar dje në mbrëmje  duke njoftuar një takim që ndoshta më shumë se çdo tjetër përcakton mënyrën se si presidenti i ardhshëm do të qeverisë

  Kushner planifikon të shesë disa nga pronat e tij të pasurive të patundshme dhe pasuritë e tjera, tha avokati i tij. Disa ekspertë të etikës kanë pyetur nëse emërimi do të jetë i ligjshëm sipas ligjeve federale të anti-nepotizmit projektuar për të parandaluar lidhjet familjare që ndikojnë në funksionimin e qeverisë së Shteteve të Bashkuara.

  Trump synon të miratojë menaxhimin e  stilit të një perandorie të pasurive të patundshme në Nju Jork, me familjen në  majë dhe stafit, shkruan Neë York Times.

  Plani i zotit Kushner është për të shitur pasuritë e vëllait të tij dhe në një besim të mbikëqyrur nga nëna e tij, tha znj Gorelick, i cila shtoi se ishte konsultuar me zyrtarët e etikës federalë në një përpjekje për të minimizuar kundërshtimin ndaj emërimin e zotit Kushner

  Sipas marrëveshjes, Kushner do të heqë dorë nga  pronat e tij në pronën : e  një anije të familjes së tij, firmës të pasurive të patundshme në 666 Fifth Avenue; të shesë pjesën e tij në gazetën Neë York Observer;  të heqë interesin e tij në firmën e të vëllait dhe ristrukturimin e investime të tjera.

  Ai gjithashtu do të heqë dorë nga të gjitha investimet e huaja, tha znj Gorelick, e cila shërbeu si zëvendës prokuror i përgjithshëm në administratën Klinton. Ai do të duhet të tërhiqet vetë për çështjet që mund të lidhen me bizneset e gruas së tij dhe të zotërimeve të tij të mbetura, shtoi ajo

  10trump-master768

  Kushner është përshkruar si të paturit e një efekti qetësues në Trump, i cili është i njohur për tipin që bërtet ndaj anëtarëve  të  stafit gjatë momenteve të tensionit.

  Kushner u bë menaxher de facto e fushatës në pranverë, dhe ndikimi i tij me Z. Trump është zgjeruar me shpejtësi.

  Kushner, një hebre ortodoks, ka bërë edhe një aleat   dhe ai është Bannon, një ikonë e lëvizjes së kufijve të mbyllura nacionaliste. Kur  Bannon, një ish-ekzekutiv Breitbart u sulmua nga demokratët, pasi ai u emërua në një rol të Shtëpisë së Bardhë, Kushner siguroi aleatët se ai kishte besim të plotë tek  Bannon dhe e përshkroi atë si një njeri me karakter.

  donald-trump-jared-kushner kush

  Kushner nuk do të marrë një rrogë  fikse dhe  nuk ka plane për të punuar në çështje që përfshijnë Lindjen e Mesme dhe Izraelin por do përpiqet së bashku me Trump  për të krijuar partneritete të qeverisë me sektorin privat; dhe të bashkëpunojë me Wilbur L. Ross Jr, për çështje që përfshijnë tregtinë e lirë, tha znj Gorelick.

   

   

   

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected]