• Shqip
 • English
 • E martë, 22 Tetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Aktualitet Të gjitha

  Të rishikohen projektligjet për mediat online, ambasadori gjerman: Gazetarët kanë nevojë për liri e siguri


  “Është thelbësore që rregullimi i mediave online të bëhet në përputhje me standartet evropiane dhe praktikat e mira. Gazetarët kanë nevojë për hapësirë lirie të mjaftueshme dhe njëkohësisht për siguri ligjore. Unë i inkurajoj institucionet shqiptare, të rishikojnë projektligjet në koordinim të ngushtë me gazetarët dhe përfaqësuesit e mediave”. Këtë tha ambasadori gjerman në Tiranë, Peter Zingraf.  Ambasadori gjerman kërkon që qeveria të rishikojë projektligjet për rregullimin e mediave online dhe se ky rishikim duhet të bëhet me koordinim me gazetarët dhe përfaqësuest e mediave.

  Ambasadori gjithashtu theksoi se:

  “Në epokën e informacionit, gazetarëve dhe mediave të lira, si një “pushtet i katërt”, u duhet të luajnë një rol të rëndësishëm për t’u ofruar debateve sociale një platformë. Gazetarët investigativë kanë nevojë për liri dhe siguri, bazuar në ligjin ekzistues për punën e tyre. Së bashku ne duhet të kujdesemi për përmirësimin e kornizës ligjore për një gazetari të pavarur.”

  Kujtojmë se edhe përfaqësuesi i OSBE i dërgoi një letër Ramës, me 23 korrik 2019, ku propozoi disa ndryshime të ligjit: “AMA apo ndonjë organ tjetër administrativ ose rregullator nuk duhet të merret me çështjet e shpifjes, të cilat duhet të mbeten nën kompetencat e gjykatave”.

  Ambasada gjermane ka publikuar deklaratat e Peter Zingraf në faqen zyrtare në Facebook:

  Ambasada Gjermane mban kontakte të ngushta me gazetarët dhe organizatat e mediave. Ambasadori Gjerman Peter Zingraf zhvilloi dje një bisedë rreth situatës së gazetarëve dhe sistemit të mediave në Shqipëri. Në përfundim të bisedës ai u shpreh:

  “Një objektiv qendror i përafrimit në BE është pikërisht forcimi i strukturave demokratike. Një shtyllë mbajtëse për këtë është një gazetari e pavarur dhe kritike. Rreth kësaj diskutova sot me përfaqësues të OJQ-ve shqiptare që merren me fushën e mediave.

  Në epokën e informacionit, gazetarëve dhe mediave të lira, si një “pushtet i katërt”, u duhet të luajnë një rol të rëndësishëm për t’u ofruar debateve sociale një platformë. Gazetarët investigativë kanë nevojë për liri dhe siguri, bazuar në ligjin ekzistues për punën e tyre. Së bashku ne duhet të kujdesemi për përmirësimin e kornizës ligjore për një gazetari të pavarur.

  Në këtë kontekst, legjislacioni për mediat luan një rol të rëndësishëm. Unë po ndjek debatin aktual rreth projektligjeve për rregullimin e mediave online dhe kam marrë dijeni për rezervat e gazetarëve, shoqërisë civile por edhe të përfaqësuesve të organizatave ndërkombëtare si Përfaqësuesi i OSBE-së për Lirinë e Mediave dhe Ambasadori i BE-së.

  Është thelbësore që rregullimi i mediave online të bëhet në përputhje me standartet evropiane dhe praktikat e mira. Gazetarët kanë nevojë për hapësirë lirie të mjaftueshme dhe njëkohësisht për siguri ligjore. Unë i inkurajoj institucionet shqiptare, të rishikojnë projektligjet në koordinim të ngushtë me gazetarët dhe përfaqësuesit e mediave.”/ Tiranapost.al. E.B

  Përfaqësuesi i OSBE letër Ramës: I propozon disa ndryshime në ligjin për lirinë e medias

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected]