• Shqip
  • English
  • E shtunë, 25 Maj 2019
  • Shqip
  • English
  • Lifestyle Të gjitha TIP top

    Sot bëj kekun me emër të çuditshëm nga Bonbon Taste


    “Kek Sfungjeri” kështu e ka emrin keku me recetën më të thjeshtë që ke parë ndonjëherë. E ke në pjesën  e pasme të ambalazhit të miellit.

    Në blogun e gatimit “Bonbon Taste” gjen shpjegimet përkatëse dhe fotot.

    Përbërësit:

    500 gr miell që fryhet vet
    250 gr gjalpë
    250 gr sheqer
    4-5 vezë
    260 ml qumësht
    Vanilje ose lëkurë portokalli

    Përgatitja:

    Rrahim gjalpin me sheqerin, duke shtuar vezët një nga një për rreth 3 minuta.

    Shtojmë qumështin dhe pak nga pak sasinë e miellit. Miksojmë dhe pasi masa të jetë bërë e njëtrajtshme grijmë sipër saj lëkurë portokalli.

     

    Lyejmë formën e kekut me gjalp, hedhim masën dhe sheshojmë sipërfaqen me një lugë. E pjekim në 180 gradë, në furrë të nxehur më parë, për 1 orë.

    Lërë të ftohet të paktën për 20 minuta përpara se ta kthesh në pjatancën e servirjes. Servirni dhe ju bëftë mirë.

    *Ky post është realizuar nga Fabjola Hije dhe fotot e receta u morën nga Bonbon Taste