Te gjitha Tech

Sateliti kinez del jashtë kontrollit. Pritet të bjerë në Tokë


Një Satelit kinez ka dalë jashtë kontrollit dhe pajisja pritet të godasë Tokën brenda disa javësh. Sateliti Tiangong-1 është në drejtim të Tokës dhe pritet të na godasë më 3 prill. Deri tani thuhet se shtetet që do preken më shumë dhe të parat janë:  Miçigani i Amerikës, Kina Veriore, Italia Qendror, Spanja Veriore, Lindja e Mesme, Zelanda e Re, Tasmania, Amerika e Jugut dhe Afrika e Jugut.

Sikur të mos mjaftonte kjo gjë e frikshme, thuhet se stacioni i hapësirës Tiangong-1 është i mbushur plot me kimikate toksike dhe lëndë të quajtur hidrazinë. Kjo lëndë djegëse përdoret në raketa dhe gjatë ekspozimit në vend të hapur shkakton kancer tek njerëzit. Megjithëse, deri në 40 % e pajisjes do shkrihet në atmosferë  dhe pjesa tjetër do bjerë në Tokë.  Holger Krag, drejtoreshë e Zyrës së Hapësirës Europiane, tha se nuk kishte të dhëna se ku mund të binte ekzaktësisht sateliti. Tiranapost.al E.B

China's Tiangong-1 space module due for lunch in July. China's experimental craft will pave the way for its first space station later in the year.TH11-CHINA_SPACE_804693f.jpg

JIUQUAN, CHINA - SEPTEMBER 29: (CHINA OUT) A Long March 2FT1 rocket carrying Tiangong-1, China's first unmanned space module, blasts off from the Jiuquan Satellite Launch Center on September 29, 2011 in Jiuquan, Gansu Province of China. The unmanned Tiangong-1 will stay in orbit for two years and dock with China's Shenzhou-8, -9 and -10 spacecraft with the eventual goal of establishing a manned Chinese space station around 2020. (Photo by VCG via Getty Images)

Chinese satellite will crash into Earth within weeks - here's where it will hit

Mandatory Credit: Photo by HAP/Quirky China News/REX/Shutterstock (2587648e) Shenzhou-10 spacecraft docking with Tiangong-1 space module Chinese astronauts enter orbiting Tiangong-1 space module from Shenzhou-10 spacecraft - 13 Jun 2013 The three astronauts of the Shenzhou-10 spacecraft entered space module Tiangong-1 on Thursday afternoon June 13th, said the Beijing Aerospace Control Center (BACC).

Tiangong-1 space station (Picture: China Manned Space Engineering Office)