• Shqip
 • English
 • E hënë, 19 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Aktualitet Të gjitha

  Rinasi 20 vite më parë: Këto foto të rralla nga lufta e Kosovës për pak do zhdukeshin


  Rreth 440 foto të rralla të realizuara 20 vite më parë nga ndërhyrjet e forcave të NATO-s, janë siguruar nga një serb.

  I quajturi Neven Djenadija tregon se i shkarkoi fotot nga një faqe e Ministrinë e Mbrojtjes të Amerikës

  Sipas tij faqja është në procesin e kalimit në një server të ri dhe së shpejti nuk mund të aksesohen.

  “Fillon nga ditët e para të bombardimeve deri në ardhjen e trupave të NATO-s në Kosovë e Metohi dhe në tërheqjen e ushtrisë serbe”, shkruhet ndër të tjerash në përshkrimin e postimit të tij.

  Në foto dallohet edhe qyteti i Fieri dhe aeroporti i Rinasit, i cili ishte kthyer në një nga bazat kryesore të NATO-s në atë kohë./ Tiranapost.al