• Shqip
 • English
 • E enjte, 20 Qershor 2019
 • Shqip
 • English
 • Aktualitet Rajoni Të gjitha

  Republika e Maqedonisë së Veriut merr 81 vota pro në parlament


  Parlamenti i Maqedonisë ka miratuar me 81 vota pro katër amendamentet kushtetuese që i hapin rrugën ndryshimit të emrit në Republika e Maqedonisë së Veriut, sipas marrëveshjes së Prespës.

  Pas këtij votimi të sotëm, marrëveshja e Prespës do t’i kalojë për ratifikim Parlamentit grek dhe mbyllen në këtë mënyrë një ndër mosmarrëveshjet më të gjata mes dy vendeve fqinje, Greqisë dhe Maqedonisë./Tiranapost.al