Rafaela na tregoi sekretin e tiramisusë me luleshtrydhe që përgatitet për 20 minuta
Mos prit fundjavën për ta kënaqur familjen me një ëmbëlsirë që bëhet për 20 minuta. Sot zgjodhëm tiramisunë me luleshtrydhe, meqë jemi në sezonin e tyre, të përgatitur nga blogerja Rafaela Pashaj.
Përbërësit
1 pako biskota
500 ml pana për ëmbëlsira
250 #mascarpone
500 gr luleshtrydhe
Montojmë panën bashkë me maskarponen nqs pana nuk është e ëmbël shtojmë 50 gr sheqer, pastrojmë i presim në copa të vogla .
Në një tenxhere të vogël shtojmë 150 gr ujë 50 gr sheqer duke bërë një shurup shtojmë dhe 100 gr luleshtrydhe duke i fruluar të gjitha bashkë. Kjo masë na duhet për të lagur biskotat.
Fillojmë me shtimin e tiramisusë
Një shtresë krem që montuam biskotat e lagura në masën me luleshtrydhe që bëmë e kështu me radhë. Për të qenë më e sistemuar unë përdora qesen me një bekuco për të formuar ca toptha dhe më pas kam hedhur copat e luleshtrydheve dhe gjethet e menteve.
*Ky post është realizuar nga Fabjola Hije marrë nga blogu "ledeliziedirafa"