• Shqip
 • English
 • E diel, 22 Shtator 2019
 • Shqip
 • English
 • Kosova Të gjitha

  Përplasje tregtare Prishtinë-Shkup, dy vendet ndalojnë importin e disa produkteve


  Përplasjet tregtare mes Kosovës dhe Maqedonisë së veriut vijojnë të përshkallëzohen ndërsa të dy vendet po vendosin tarifa ndaj njëri tjetrit. Prishtina zyrtare ndaloi importin e patateve dhe mjaltit nga Maqedonia e veriut në kundërpërgjigje të masave të mëhershme të Shkupit për produktet e peshkut.

  Ministri i bujqësisë në Maqedoninë e veriut, Traian Dimkovski ka deklaruar se ndalesa nuk vlen vetëm për Kosovën, por për të gjitha vendet që nuk bëjnë kontrollin e duhur të peshqve të vegjël të destinuar për shumim.

  Autoritetet e Kosovës, ndërkohë, paralajmërojnë se kjo masë do të shkaktojë një goditje të madhe për biznesin. Ministri i Kosovës për Tregtinë dhe Industrinë, Endrit Shala tha se vendimi është diskutuar edhe me sekretariatin e CEFTA-s, që garanton marrëveshjen për tregti të lirë në rajon.

  Më herët shoqatat e prodhuesve në Kosovë kanë pohuar se edhe autoritetet shqiptare po i pengojnë bizneset nga Kosova që të konkurrojnë ndershmërisht. /Tiranapost.al/

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected] ose 068 408 1690