• Shqip
 • English
 • E enjte, 22 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Aktualitet My Tirana Të gjitha

  PD në vitin 2006 ia kaloi pronën një privati. UBT nuk çoi qëllimisht juristët në gjyq


  Shkolla e re moderne që do të ndërtohet në Kodër Kamëz nuk prek asnjë pjesë të territorit të Universitetit Bujqësor të Tiranës, as godinat aktuale dhe as konceptin e kampusit universitar. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj deklaroi se shkolla e re do të ndërtohet në një truall privat, madje ka qenë vetë PD që në vitin 2006 ia kaloi privatit.

  Kreu i Bashkisë theksoi se në atë kohë, drejtuesit e k֝ëtij universiteti qëllimisht nuk çuan as juristët e në proces gjyqësor, që të humbisnin procesin.

  “PD në vitin 2006, ia kaloi pronën një privati. Nga viti 2006 e ka ky privati me dokumente. Nëse shikoni në hipotekë, jo është gjurma e shkollës, dhe kjo është harta në hipotekë. Mos shpërndajmë legjenda urbane, po të shohim nga do jetë hyrja e shkollës. Kjo sot nuk është në pronë të UBT.
  Flasim pak për gjyqin, e keni hedhur vërtet në gjyq. Gjykata e vlerëson mosparaqitjen e palës paditëse, si të rregullt. Dhe çfarë rëndësie ka që e hidhni në gjyq sa me la gojën. Ju nuk e çoni juristin në gjykatë. As te shkalla e dytë nuk e keni çuar juristin. “Gjurma”,- thotë që UBT aq shumë ishte i shqetësuar sa nuk mori mundimin të shkonte në seanca gjyqësore. Dhe kur gjyqtarja arrin të provojë, që juristët e UBT e kishin mundësinë dhe kastile nuk kanë shkuar në seancë që ta humbisnin afrofe gjyqin në favor të privatit, atëherë…”, tha Veliaj.

  Kryebashkiaku Veliaj u shpreh se aktualisht trualli ku do ndërtohet shkolla është pronë e Bashkisë së Tiranës. “Letrat e Hipotekës tashmë i ka Bashkia e Tiranës që është autoriteti që e ka shpronësuar pronën. Për sa kohë është Bashkia e Tiranës, ajo që është pronarë, është bashkia ajo që me të drejtën ligjore ka zhvillimin e pronës. Rektori thotë dy herë që kam ardhur atje nuk e kam gjetur. E kam kontaktuar dhe nuk më është përgjigjur. Unë i përgjigjem kujtdo”, tha Veliaj./ Tiranapost.al. 

  Foto/ Rektori i UBT-së shkon në debat me Veliajn me byzylyk dhe unazë floriri 24 karat