• Shqip
 • English
 • E shtunë, 21 Shtator 2019
 • Shqip
 • English
 • Të gjitha Tech

  Origjina e Bitcoin, një nga misteret më të mëdha në botën teknologjike. Kush e shpiku?


  Askush nuk e di identitetin e Satoshi Nakamoto, programuesi kompjuterik i cili shpiku bitcoin, që ndryshe e njohim si kriptomonedha- një monedhë dixhitale në të cilën transaksionet mund të kryhen pa nevojën e nje bankë qendrore.

  Kjo për shkak se emri Satoshi Nakamoto është një pseudonim, mund të jetë një burrë, një grua, por edhe një grup njerëzish.

  Ekspertët e kanë përmendur shpesh këtë çështje dhe thonë njëzëri se zbulimi i identitetit të Nakamotos mund të ketë një ndikim të madh në ekonominë e kriptomonedhave dhe politikat e brendshme pasi Nakamoto e ka fuqinë të depozitojë monedhën nëse ai/ ajo apo ata dëshirojnë.

  Vlerësohet se Nakamoto akumuloi rreth një milion kriptomonedha para se të zhdukej. E ndërsa sot kjo sasi monedhash dixhitale kap vlera me miliona. Ky mister duket se ende do vazhdojë… / CNBC/ Tiranapost.al. E.B

  Qytetarët duhen edukuar për ‘Kriptomonedhat’. Por çfarë janë dhe si operojnë?

  Evoluimi i Blockchain, a mund të funksionojë në vendin tonë?

  Mediat kanadeze: Monedha elektronike Bitcoin, njësoj si firmat piramidale në Shqipëri

  Bitcoin hyn edhe në Shqipëri, por kujdes kur investoni

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected] ose 068 408 1690