• Shqip
 • English
 • E diel, 22 Shtator 2019
 • Shqip
 • English
 • Aktualitet Të gjitha

  Nuk ka barazi gjinore? Kjo nuk vlen për punonjësit e bankave të Shqipërisë


  Nëpër banka zakonisht punojnë më shumë burra, por në rastin e Shqipërisë dhe Serbisë ky raport ndryshon.

  Fondi Monetar Ndërkombëtar ka kalkuluar gjininë e bordeve që mbikëqyrin bankat dhe ka gjetur se në mbarë botën, gratë përbejnë më pak se 20 për qind të bordeve te bankave

  Ndërsa në Shqipëri kjo përqindje është shumë e më e lartë, pasi 56 % e bordeve përbëhen nga gratë. Serbia dhe Izraeli kanë një përqindje më të lartë femrash në bordet mbikëqyrëse përkatësisht me 60 dhe 67 %.

  Studimi i Fondit ka gjetur se pjesëmarrja e grave në bordet e bankave garanton më shumë stabilitet.

  Gratë janë të efektshme në stabilitetin e bankave përmes mbikëqyrjes më të imtësishme të kapitalit dhe janë të afta të kontrollojnë edhe për faktorë të tjerë të rëndësishëm./ Copyright Tiranapost.al/ Na kontaktoni: 0684084690 /email: [email protected]

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected] ose 068 408 1690