• Shqip
 • English
 • E enjte, 22 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Të gjitha Tech

  Një shuplakë e vogël nga Anglia për Facebook


  Qendra e ‘rregullatorit të informacionit’ në Angli ka vendosur një gjobë, edhe pse simbolike me vlerën 500 mijnë paund për Facebook mes akuzave se ka shkelur ligjin për mbrojtjen e të dhënave lidhur me skandalin që doli vjet, ku Cambridge Analytica kishte marrë të dhënat e milionave përdoruesve në Facebook. Të ardhurat e Facebook  arritën shifrën në 40 miliardë dollarë.

  Kështu gjoba përfaqëson vetëm 0,0016% të asaj shifre. Duke konfirmuar vendimin fillestar për gjobën, që në muajin korrik, zyrtarët nga zyra e mbrojtjes së Informacionit deklaruan se të dhënat nga të paktën një milion përdorues britanikë ishin mes atyre që u vodhën nga Kembrixh dhe u përdorën për qëllime politike./ Marrë nga Euronews. Tiranapost.al. 

  Facebook fine upheld over Cambridge Analytica data harvesting