• Shqip
  • English
  • E mërkurë, 19 Qershor 2019
  • Shqip
  • English
  • Amvisa Perfekte Gatimet e Ives Lifestyle Rozmarina Të gjitha TIP top

    Nektarina dhe lulëkuqe, më lehtë se kaq nuk ka


    Për këtë kek jam shumë krenare: e kam “shpikur” vetë. Kisha provuar në të tjera ëmbëlsira se sa shkonin nektarinat me farat e lulëkuqes, një brum i lehtë fare me gjalp e vezë, thjesht 10 minuta punë (më shumë minuta i ha qërimi dhe prerja e nektarinave) dhe keku është gati. E bëj zakonisht shpejt e shpejt pasditeve, por nëse nuk duhet të dal me shumë nxitim nga shtëpia, e bëj edhe në mëngjes dhe në ato 50 minuta që kërkon pjekja, bëj punët e tjera, përfshirë dhe daljen me qenin poshtë pallatit.

    Aroma e shtëpisë pastaj zgjat gjatë gjithë ditës. Aq, sa nuk di ta ndaj, nëse më pëlqen më shumë aroma, sesa vetë keku.

     

    Përbërësit

    100 gr gjalpë

    2 vezë

    150 gr sheqer

    220 gr miell

    8 gr fryrës ëmbëlsirash

    3 kajsi (ose 2 të mëdha, nëse nuk keni zakonin që hani, teksa qëroni)

    Fara lulëkuqeje

    Përgatitja

    Në një enë rrahim me rrahësin elektrik gjalpin dhe sheqerin, shtojmë dy vezët dhe i rrahim sërish. Shtojmë miellin dhe fryrësin dhe i përziejmë.

    E shtrojmë brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë dhe spërkatur miell. Vendosim vertikalisht fetat e kajsive dhe e spërkasim ëmbëlsirën sipër me fara lulëkuqeje.

    E pjekim në furrën e nxehur paraprakisht në 170 gradë për 50 minuta, bëjmë provën me krruajtësen e dhëmbëve për të parë nëse është pjekur plotësisht.