• Shqip
 • English
 • E martë, 15 Tetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Aktualitet Të gjitha

  Meta refuzon emërimin e Skënder Gjinushit në krye të Akademisë së Shkencave


  Presidenti Meta ka dekretuar refuzimin e Skënder Gjinushit në krye të Akademisë së Shkencave. Skënder Gjinushi u zgjodh pak javë më parë si kryetar i Akademisë së Shkencave. Kujtojmë se Skendër Gjinushi mori 35 vota pro dhe gjashtë kundër, dy vota u shpallën të pavlefshme.  I vetmi që nuk votoi në procesin zgjedhor ishte akademiku Artan Fuga.

  Në arsyetimet e tij Meta shprehet se: 

  – Zoti Skënder Gjinushi rezulton ligjërisht të ketë mbajtur funksionin si Kryetar i Partisë Socialdemokrate në mënyrë të pandërprerë që prej themelimit të saj më 22 prill 1991, deri më 06.06.2019 kur Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë ka vendosur ndryshimin e emrit të Kryetarit të kësaj force politike (PSD), për shkak të dorëheqjes së tij nga posti i Kryetarit. Ky vendim ende në datë 13 qershor 2019 nuk ka marrë formë të prerë. Pra, deri në datën 06.06.2019 zoti Skënder Gjinushi vazhdon të konsiderohet ligjërisht si Kryetar i kësaj force politike.

  – Sipas këtij informacioni më 24 maj 2019, ditë e realizimit të procesit zgjedhor për Kryetar të Akademisë së Shkencave, zoti Skënder Gjinushi ligjërisht figuron në postin drejtues të Kryetarit të Partisë Social Demokrate.

  – Këtë cilësi, si Kryetar i PSD-së, zoti Skënder Gjinushi, e ka mbajtur edhe në çastin kur ka paraqitur kërkesën nr.89/15 prot., datë 10.05.2019 ku ka shprehur interesimin për të kandiduar për Kryetar të Akademisë së Shkencave. Për më tepër, në çastin e shprehjes së interesit për kandidim në datën 10 maj 2019, zoti Skënder Gjinushi, nuk kishte dhënë as dorëheqjen nga funksioni i Kryetarit të PSD-së, akt ky (dorëheqja) që është formalizuar 5 ditë më vonë, në datën 15.05.2019.

  – Rezulton se zoti Skënder Gjinushi ka mbajtur për një periudhe të gjatë paralelisht dy funksione, njëri politik si Kryetar i PSD, dhe tjetri si anëtar i rregullt i një institucioni shkencor. Kjo gjendje ka bashkekzistuar për një kohë të gjatë dhe ka vijuar në mënyrë të njëjtë në çastin e shprehjes së interesimit për kandidim për Kryetar të Akademisë së Shkencave më 10 maj 2019, por dhe në çastin e zhvillimit të zgjedhjeve dhe shpalljes fitues më 24 maj 2019. / Njoftimin e plotë e gjeni në këtë link.  Tiranapost.al. E.B

   

  Akademia e Shkencave në drejtimin e Skënder Gjinushit

  Skënder Gjinushi: Dorëheqjen nga PSD e dhashë 9 ditë para zgjedhjeve në Akademinë e Shkencave

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected]