• Shqip
 • English
 • E diel, 26 Maj 2019
 • Shqip
 • English
 • Botë Të gjitha

  Ky është ishulli me 500 banorë që flasin 9 gjuhë të ndryshme


  Një ishull i vogël në Australi që jetojnë vetëm 500 banorë fliten 9 gjuhë të ndryshme. Në ishullin Goulburni Jugor jeton komuniteti i ashtuquajtur “Warruwi” që është zotëruese e 9 gjuhëve. Disa hulumtues mendojnë se mënyra se si ata merren vesh me njëri-tjerin ka bërë që të shfrytëzojnë një mekanizëm që ka rezultuar të jetë efikas.

  Pavarësisht se aty fliten anglishtja dhe 8 gjuhë të tjera të ndryshme, të gjithë kuptohen me njëri-tjetrin duke folur secili gjuhën e vet. Cdokush kupton pak ose shumë nga gjuhët e tjera, dhe përgjigjet me fanatizëm vetëm në gjuhën e vet. Ky është vendi më i vogël në Autrali dhe në botë që flasin kaq shumë gjuhë. /Referuar The Atlantic