• Shqip
  • English
  • E hënë, 16 Shtator 2019
  • Shqip
  • English
  • Gatimet e Ives Lifestyle Rozmarina Të gjitha TIP top

    Kur çokollata takon dardhat (dhe pastaj Olti Currin)


     

    Edhe kur je fillestare fare në kuzhinë, ka ca kombinime, që i di vetvetiu. Përshembull që dardhat dhe çokollata janë një kombinim i shkëlqyer, si molla me kanellën. Ose se kur të del rastësisht përpara, një mik si Olti Curri, dhe e lë për kafe, të nesërmen nuk mund t’i shkosh me një tufë sallate jeshile apo një tas me brokoli të zierë, por se çokollata në këto raste bën punë. Ndaj pra, ka gjithmonë një arsye të provosh një tartë dardhash (nuk janë ende të pjekura dhe nuk e kanë aromën që duhet, ndaj më mirë sesa t’i hash si frut, ia vlen t’i shndërrosh në ëmbëlsirë).

    Kjo është një ndër recetat më të thjeshta, dhe nëse në shtëpi keni pana ëmbëlsire dhe çokollatë të zezë, mund ta bëni menjëherë. Brumi është i thjeshtë, gjithë përbërësit e “pasta frola”-s dhe pak kakao e hidhur. Shtëpia do të mbajë një aromë të mrekullueshme për të paktën 24 orët, që vijnë dhe kjo mund të kthehet në ëmbëlsirën e preferuar të stinës së dardhave, e cila po vjen.

     

    Për brumin:

    170 gr miell

    90 gr gjalpë në temperaturë ambienti

    60 gr sheqer

    1 të verdhë veze

    2 lugë gjelle kakao e hidhur

    1 bustinë vanilje

    Për mbushjen

    120 gr çokollatë e zezë

    200 ml pana ëmbëlsirash

    4 dardha mesatare

    50 gr sheqer

    Pergatitja ne:

    http://rozmarina.al/kur-cokollata-takon-dardhat-dhe-pastaj-olti-currin/

     

    Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected] ose 068 408 1690