Kjo është receta e kekut të preferuar të Mbretëreshës Elizabeth
Harrojini ato ëmbëlsirat apo sanduiçet që ofrohen në fluturime. Për Mbretëreshën Elizabeth ka diçka shumë më elegante e me shije. Sipas Darren McGrady, kuzhinieres së saj të 15 viteve, mbretëresha vdes për ëmbëlsira me çokollatë. Kuzhinierja zbuloi se kur mbretëresha udhëton për në Kështjellën Windsor, ajo urdhëron një kuzhinier t`i përgatisë tortën e preferuar të cilën do ta shijojë pas vaktit të drekës. Sigurisht që nuk e ha të gjithën kur është rrugës. Merr vetëm një copë dhe pjesën tjetër ia japin me vete për ta mbaruar të gjithën në shtëpi.
E preferuara e mbretëreshës mund të shndërrohet edhe në të preferuarën tuaj. McGrady tregoi recetën.
Përbërësit:
4 pllaka çokollatë të zezë
4 kuba sheqeri
gjalpë pa kripë
1 vezë
8 copë biskota
½ e lugës së çajit më vaj
8 pllaka çokollatë të zezë (shtresë)
1 copë çokollatë (për zbukurim)
Përgatitja:
Lyeni një tepsi me vaj
Thërrmojeni secilën bistotë në madhësinë e një bajameje.
Përzieni më vete gjalpin me sheqerin.
Shkrini 4 copa çokollatë dhe shtojini në përzierjen me gjalpë, ndërsa vazhdimisht i trazoni.
Shtoni vezën në përzierje.
Vazhdoni përzierjen derisa biskotat të vishen me çokollatë.
Pasi torta të jetë pjekur hidhni çokollatën mbi të.
Pjesa e mbetur e çokollatës përdoret për të dekoruar majën e tortës.
Dhe ju bëftë mirë!
*Ky post u përshtat nga Veranda dhe është realizuar nga Fabjola Hije.