• Shqip
 • English
 • E enjte, 20 Qershor 2019
 • Shqip
 • English
 • Lifestyle Të gjitha TIP top

  Kështu duhet ta pastrosh ajrin në shtëpi që të largosh mikrobet


  Ktheni ajër të pastër në shtëpinë tuaj.

  Ne e duam jetesën në qytet, por harrojmë se është një faktor që na sulmon në heshtje dhe rrallë marrim masa paraprake kundër tij. Ndotja jo vetëm që dëmton lëkurën  por edhe sistemin e frymëmarrjes.

  Largimi i vetëm i këtyre mikrobeve bëhet me një pastrim të thellë të shtëpisë.

  1.Koha kur duhet të pastroni

  Megjithëse është ftohtë, përpiquni të pastroni në mënyrë që ajri të qarkullojë dhe të mos qëndroni të kyçur në një mjedis të ndotur. Rekomandohet që shtëpia të pastrohet në mëngjes herët dhe nuk është e përshtatshme për ta bërë gjatë natës pasi është periudha kur të gjithë faktorët ndotës janë të pranishëm.

  2.Pastrim i thellë

  Ky hap është i rëndësishëm. Nëse shtëpia nuk pastrohet , ajri i ndotur ndikon në rrugët e frymëmarrjes dhe çon në alergji dhe siklete të tjera.

  Nëse jeni një nga ato që kanë shumë objekte dekorative (piktura, pasqyra, shifra, vazo), pastrojini  me një leckë të lagur, sepse aty janë bërë shtresat e pluhurit që ne i shohim më pak, por që na prekin më së shumti.

  3.Dhe mos harroni kafshët tuaja

  Pastrimi i qimeve të kafshëve shtëpiake dhe largimi i tyre nga mobiljet është gjithashtu thelbësor, pasi të gjitha qimet që ata lënë, kontribuojnë në ajrin e rëndë dhe të bezdisshëm në shtëpinë tuaj. Dhe për të mos përmendur rërën që macet  shpërndajnë  kur largohen nga kutia e tyre. Duhet ta fshini patjetër.

  4.Blini një pastrues ajri

  Kjo vegël duhet të jetë patjetër aleati juaj më i mirë sepse nuk parandalon, por në fakt eliminon ndotjen. Është një investim i mirë, veçanërisht nëse jetoni me fëmijë ose me njerëz me probleme me frymëmarrjen.

  5.Mbani bimë në ambientet e brendshme të shtëpisë

  Duke pasur bimë të vogla jo vetëm që do t’ju ndihmojnë të pastroni ajrin, por do të freskoni atmosferën e shtëpisë tuaj dhe si do ta dekoroni bukur atë. Kërkoni për pemë ose bimë me gjethe të gjata. Por kini kujdes! Nëse mbani kafshë në shtëpi, kontrolloni me kujdes nëse lulet janë toksike për ta sepse kafshët zakonisht i kafshojnë dhe disa mund të helmojnë qenin apo macen tuaj.