• Shqip
  • English
  • E mërkurë, 11 Dhjetor 2019
  • Shqip
  • English
  • Amvisa Perfekte Lifestyle Të gjitha TIP top

    Kek sa hap e mbyll sytë


    Një ëmbëlsirë delikate, me pak përbërës, që përgatiet thjesht dhe nuk kërkon as kohë as shumë shpenzime

    Përbërësit
    300 g miell 00
    4 vezë
    1 gotë qumësht
    1 gotë vaj
    200 g sheqer
    1 bustinë pluhur pjekës
    Pak kripë
    Lëkura e grirë e një limoni

    Përgatitja
    Në një tas të madh rrih me rrahës elektrik vezët me sheqerin derisa të bëhet një masë si shkumë. Shto vajin, qumështin, kripën dhe vazhdo përzierjen. Shto miellin bashkë me pluhurin pjekës duke përzier vazhdimisht. Në fund hidh edhe lëkurën e limonit. Lyej një formë keku me gjalpë, hidh brumin dhe piqe në 180 gradë për 45 minuta.

    Këshillë: lëre të ftohet para se ta nxjerrësh nga forma.
    Hidhi përsipër sheqer pluhur
    Ruaje të mbuluar me një kambanë qelqi dhe do qëndrojë e freskët për disa ditë.

    Ky post u përshtat nga dhe Ho Voglia di Dolce është realizuar nga Klaudeta Skënderasi.

    Na kontaktoni: 0684084690 /email: [email protected]

    Për t’u bërë pjesë e grupit "TiranaPost" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Tirana Post