Vdekja e Stalinit si loja e ruletës ruse. Vjen filmi që do shkundë Kremlinin

Ky nuk është një film që ka gjasa të shihet me entuziazëm në Kremlinin aktual. Shtrembërimi historik ose shpifja mbulohen nga legjislacioni. Prezantimi i Stalinit dhe shokëve të tij si një koleksion i shuplakave të shfrenuara, i shërben shumë pak qëllimit. Me siguri kjo nuk do të ndihmojë për të kuptuar Rusinë e viteve 1950, ndërkohë që ai tallet me implikimin e Rusisë së sotme, një vend që ende mban nga trashëgimia e disavantazheve të Stalinit dhe funksionimit të shtetit stalinist. Vdekja e tij lejoi Hrushovin, tre vjet më vonë, të denonconte ekseset e viteve të fundit të diktatorit, por u desh kohë e gjatë për të shkatërruar strukturat e represionit. Hija historike e diktatorit shtrihet për vite me radhë mbi sistemin sovjetik dhe nuk është zhdukur plotësisht.