• Shqip
  • English
  • E martë, 22 Tetor 2019
  • Shqip
  • English
  • Editorial i Financial Times: Vetoja e Macron gabim historik. Çfarë rrezikon tani Ballkani, sidomos nga Maqedonia e Veriut

    Të dy vendet e Ballkanit Perëndimor kanë bërë ndryshime të jashtëzakonshme për të arritur në këtë pikë. Shqipëria u përkul para presionit të BE për të verifikuar të gjithë gjyqtarët nga një panel i pavarur, gjithashtu i dha agjensisë kufitare Frontex të BE-së qasje në operacionet e policisë shqiptare. Maqedonia e Veriut ka shkuar më tej, duke ndryshuar edhe emrin si zgjidhje e një mosmarrëveshje prej dy-dekadash me Greqinë dhe kjo vetëm për të hapur rrugën për në BE. Por nëse Zaev zëvendësohet nga nacionalistët e Maqedonisë së Veriut, të cilët më pas do kundërshtojnë marrëveshjen e emrit me Greqinë dhe do rindezin ndjenjën panshqiptare (nacionaliste) në të gjithë rajonin, për Ballkanin mund të kthehen përsëri ato ditët e errëta.

    Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected]