• Shqip
 • English
 • E martë, 18 Qershor 2019
 • Shqip
 • English
 • Kryeministër që i mban duart aty ku duhet

  Përpara se të hynte në politikë Justin ka qenë një mësues i thjeshtë letërsie dhe proklamimin e parë publik e bëri vetë në funeralin e të atit ku mbajti një fjalim mbresëlënës dhe prekës që u transmetua në të gjitha televizionet kombëtare.

  Miti dhe e vërteta: Cilat janë vlerat e Marksit në shekullin XXI ?

  Figura e Marksit është shumë kontroverse. Jetonte në një shtëpi të ftohtë dhe pa kushte, ndërsa kohën më të madhe e shpenzonte duke lexuar libra në dhomën e tij ose në bibliotekë. Ishte ndër lexuesit më fanatikë të “The Economist”.Kur një prej fëmijëve vdiq nga i ftohti, Marksi u betua se do të shkatërronte borgjezinë kapitaliste. Dhe të mendosh që për këtë gjë, u financua nga një kapitalist si Engelsi.

  Presidenti gjerman që do të donim ta kishim edhe ne

  Frank-Walter Steinmeier është ndër personazhet më popullorë në Gjermani. Ishte personi kyç gjatë qeverisë së kancelarit Schroeder dhe u shkëput përkohësisht nga politika për t’i dhuruar veshkën bashkëshortes. Çfarë pritet gjatë presidencës së tij në marrëdhëniet me Rusinë dhe Shtetet e Bashkuara?