• Shqip
 • English
 • E premte, 13 Dhjetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Ilir Meta, shtangisti që u bë President

  Ishte ora katër e mëngjesit e datës 24 mars 1969, ku në Çepan të Skraparit, në familjen e Fiqerete dhe Rexhep Metës lindi fëmija i dytë, djali me emrin Ilir. Ishte dita e Novruzit, dhe profecia e gjyshit Duçkë, u realizua. “Do të bëhet njeri i madh”, tha ai…

  Indro Montanelli, gazetari që refuzoi të ishte politikisht korrekt

  Një përsiatje në jetën e gazetarit të madh italian të “Corriere della Sera” i cili nuk pranoi kurrë të bënte kompromise në kurriz të së vërtetës. Nga raportimi i luftës në Shqipëri, te bashkëpunimi dhe ndarja me Silvio Berlusconin, kjo është jeta kontroverse e gazetarit që ka shkruar postulatin më të mirë për çdo gazetar: Kush dëshiron të bëhet gazetar, duhet të zgjedhë pronarin e tij, Lexuesin!

  Martin Camaj, shkrimtari i lartësive

  21 korriku është datëlindja e 92 e shkrimtarit dhe poetit Martin Camaj, të cilin për fat të keq lexuesi shqiptar e njeh shumë pak. Në këtë ditë po sjellim një shkrim të Ismail Kadaresë për Camajn, të shkruar me rastin e botimit të plotë të veprës së tij në Shqipëri.

  Frida Kahlo, ose ngjyrat e dhimbjes

  Në adoleshencë ajo tregoi një talent të habitshëm artistik, që karakterizohej nga shpirti i pavarur sepse refuzonte çdo lloj rregulli social. Nga ky kontekst do të lindte edhe tema e autoportretit. Të parin e piktori për djalin që donte kur ishte adoleshente, Alehandron.