• Shqip
 • English
 • E premte, 13 Dhjetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Xi Jinping, njeriu më i fuqishëm i botës

  Analiza e The Economist mbi presidentin kinez Xi Jinping, ndoshta njeriu më i fuqishëm i botës. Por mos prisni që ai të ndryshojë vendin e tij, ose krejt globin, për mirë. Ka kontroll absolut mbi 1,4 miliardë njerëz dhe këtë e quan diçka normale.

  Nga bashkimi i Gjermanisë, në karrige me rrota dhe shpëtimi i eurozonës: Kush është Schäuble, kreu i Bundestagut gjerman

  E quajnë të dënuar si Sizifi, pasi sa herë kryen një punë, nis diçka tjetër nga zero. Për tetë vjet Ministër i Financave, tashmë Schäuble në karrige me rrota do të marrë postin e kreut të parlamentit. Por kush është Schäuble, arkitekti i vërtetë i bashkimit të Gjermanisë që ka punuar me Kohl dhe Merkel?