• Shqip
 • English
 • E mërkurë, 21 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Një ndëshkim në Ohër që do ta kishin zili edhe diktaturat më mizore

  Gjobitja e një shtetasi zviceran me etni shqiptare nga një gjykatës në Ohër vetëm pse shpalosi një flamur shqiptar, tregon anën e errët të shtetit maqedonas. Gjykatësi Bojan Martinoski madje ia ka ndaluar «keqbërësit» edhe hyrjen për 5 vjet në Maqedoninë e Veriut. Kundër kësaj mizorie juridike duhet të distancohet sidomos Stevo Pendarovski, i cili po kërkon votat e shqiptarëve për t’u bërë president dhe po premton se synon një shtet ku nuk do të ketë padronë dhe qiraxhinj. Sa të ketë gjykatës si Martinoski në shtetin maqedonas, ky mbetet një premtim bosh.

  Shkojmë në Berlin – pak duke qarë e shumë të përçarë

  Krerët e Kosovës dhe të Shqipërisë shkojnë në Berlin si të injoruar nga vendet e fuqishme të BE-së. Arsyet duhet kërkuar në Prishtinë dhe Tiranë, në radhë të parë. Vajtimet e tyre nuk do t’i marrë askush seriozisht. Kur nuk i kryen punët si duhet në shtëpi, vajtimi në Berlin mund të ketë efekt për disa sekonda vetëm në ndonjë qebaptore ballkanike në kryeqytetin gjerman.

  Dejan, djalë i mirë – lamtumirë!

  Esenca e editorit/ Enver Robelli sjell një obituar të një gazetari që ai e quan më të mirin gazetar serb. I pari që guxoi në vitet ‘90 të thotë se Kosova është e atyre që jetojnë aty në shumicë, e shqiptarëve. I vetmi që punoi iu dha model të tjerëve si bëhet gazetaria. I luftuar nga regjmini Millosheviç, por siç jo pa helm gazetari Robelli kujton se, edhe Kosova nuk diti kurrë t’i jetë mirënjohëse a ta nderojë.