• Shqip
 • English
 • E enjte, 12 Dhjetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Lamtumirë Ballkan?

  Koment i «Frankfruter Allgemeine Zeitung» – 16 vjet më vonë premtimi i Selanikut për integrimin e Ballkanit në BE nuk e pasqyron më atmosferën mbizotëruese të BE-së. Këtë fakt asnjë qeveri nuk mund ta injorojë për një kohë të gjatë. Natyrisht loja e deritanishme e mashtrimit të ndërsjellë mund të vazhdojë edhe një kohë: këtu disa gjoja reforma, atje kinse integrim. Por kjo do të ishte humbje kohe për të dyja palët. Ka ardhur koha për një debat se si zgjerimi i BE-së të gjallërohet apo të zëvendësohet me një politikë tjetër.

  Në Prishtinë dhe në Kamenicë duhet të ketë zgjedhje

  ‘Pas zgjedhjeve parlamentare të së dielës do duhej shpallur zgjedhje edhe në komunat e Prishtinës dhe Kamenicës. Duhet legjitimitet i ri. Jo akrobacione të së kaluarës. Njëkohësisht udhëheqja e VV-së ka obligim t’i ndalë militantët që kërcënojnë me internim njerëzish, sepse nëse VV nuk heq dorë nga këto metoda të papranueshme, ajo shpejt do t’ia ha kokën vetes, më shpejt se që ia dëshirojnë edhe armiqtë më të mëdhenj’