• Shqip
 • English
 • E hënë, 18 Nëntor 2019
 • Shqip
 • English
 • Bregu e gjen fjalinë e duhur për raportin me BE tek Reklama e markës franceze

  ‘Europa është në krizë të thellë në identifikimin e filozofisë dhe angazhimit të saj në rajon. Ky është kufiri i vërtetë sot. Çfarë vjen më pas? Përgjigjen nuk e di. Por, derisa BE të jetë gati të na tregojë planet e saj për rajonin, mund t’ju them se gjëja më e mençur për të bërë është puna me dy dimensione: ndërlidhje më e fortë nëpërmjet bashkëpunimit rajonal dhe reforma serioze të brendshme’.

  Më poshtë do të gjeni pjesë nga fjalimi i mbajtur nga Majlinda Bregu në anglisht në edicionin e 5-të të “Tirana Connectivity Forum”. 

  Lamtumirë Ballkan?

  Koment i «Frankfruter Allgemeine Zeitung» – 16 vjet më vonë premtimi i Selanikut për integrimin e Ballkanit në BE nuk e pasqyron më atmosferën mbizotëruese të BE-së. Këtë fakt asnjë qeveri nuk mund ta injorojë për një kohë të gjatë. Natyrisht loja e deritanishme e mashtrimit të ndërsjellë mund të vazhdojë edhe një kohë: këtu disa gjoja reforma, atje kinse integrim. Por kjo do të ishte humbje kohe për të dyja palët. Ka ardhur koha për një debat se si zgjerimi i BE-së të gjallërohet apo të zëvendësohet me një politikë tjetër.