• Shqip
 • English
 • E mërkurë, 17 Korrik 2019
 • Shqip
 • English
 • “Ne kundër atyre”, urrejtja nuk mund të jetë zgjidhje

  Që prej rënies së Murit të Berlinit, më shumë se 40 vende të botës kanë ngritur barriera ndaj më shumë se gjashtëdhjetë fqinjëve të tyre. Në diskutimet ekonomike po fitojnë peshë mendimet e “lojës me shumë zero”, ku fitorja e njërit presupozon dështimin e tjetrit. Një valë e re pesimizmi ka rënë në perëndim, ndërsa vendet në zhvillim përballen ende me sfidat e demokracisë, korrupsionin, pabarazitë e thella ekonomike dhe së fundmi me rrezikun e humbjes së vendeve të punës nga zhvillimi i robotikës dhe automatizimit. A jemi të sigurt se ishte kjo bota që ëndërronim, kur flisnim për globalizëm?

  Dritan Hila i kërkon falje Sandër Lleshajt dhe policisë

  ‘Nuk na falet ne gazetarëve që morëm flakë si pushkë pa gjilpërë dhe ju sulëm policisë dhe shkollës, duke bërë që të biem pre e një klisheje tashmë të dalë bojë, ku fajin gjithmonë e ka shtetit, por nuk drejtojmë asnjëherë gishtin nga vetja dhe të na punojë mendja para gojës’, shkruan Dritan Hila në një shënim për ngjarjen me të miturën në Kavajë. Lexojeni të plotë më poshtë: