• Shqip
  • English
  • E mërkurë, 22 Janar 2020
  • Shqip
  • English
  • Nga Kongresi i Lushnjes në sarajet e Toptanëve, lindja e një kryeqyteti

    Esencë editori/ “Ishin tri gra që shënjuan jetën time. Tri gra, nga të cilat mësova aq shumë dhe tri gra, që së bashku, ilustrojnë më mirë se kushdo historinë e trazuar të Shqipërisë dhe qytetit ku jetuan, Tiranës”. Në këtë mënyrë gazetari Blendi Fevziushkruan historinë e një shekulli, nga e cila ne kemi shkëputur sot pjesën se si Tirana u shpall kryeqytet pas Kongresit të Lushnjes. Një rrëfim i veçantë, përmes syve të protagonisteve të fisit që themeloi qytetin, Toptanët