• Shqip
  • English
  • E mërkurë, 26 Qershor 2019
  • Shqip
  • English
  • Foto/ Më e mira është përpara; së shpejti fusim autobusët elektrikë, ecim me dy terminalet e reja

    Tirana do të mikpresë në vjeshtë Samitin 17 + 1, një nismë e Republikës Popullore të Kinës, e cila synon të rrisë dhe zgjerojë bashkëpunimin me vendet e Evropës Juglindore dhe Lindore në fushën e investimeve, transportit, financave, shkencës, arsimit dhe kulturës. Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj, gjatë vizitës zyrtare në Kinë, ku u prit në një takim nga kryetari i Bashkisë së Pekinit, Chen Jining, theksoi se u vendosën piketat për organizimin e këtij Samiti të madh, që e vendos Tiranën në hartë si një nga vendet dhe kryeqytetet që mund të organizojnë aktivitete të këtyre përmasave.