• Shqip
 • English
 • E martë, 15 Tetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Na duhen më shumë shkencëtarë

  Esencë Editori/ Të dhënat tregojnë se Serbia ka numrin më të lartë të personelit shkencor në  rajon me rreth 2030 persona për 1 milion banorë. Më pas në renditje vjen Mali i Zi me 847 persona të aktivizuar në R&D për 1 milion banorë, Maqedonia me 754 persona për 1 mln banorë, Bosnja 366 persona për 1 mln banorë dhe e fundit renditet Shqipëria më 262 persona në fushën e kërkim-zhvillimit për 1 mln banorë.

  Editorial i Financial Times: BE po përsërit gabimet e kaluara në Ballkan

  Prej kohësh, udhëheqësit Evropianë kanë bërë gabimin e të konkuruarit kundër njëri tjetrit ne Ballkan. Ata kanë gabuar gjithashtu duke e trajtuar rajonin ose si një pellg të parëndësishëm në krahasim me shqetësimet e tyre bazë ose si një moçal prej të cilit vendet e pasura e më të qëndrueshme të Evropës duhet të distancohen. Ngjarjet e këtyre 200 viteve kanë treguar se asnjë prej këtyre qasjeve nuk funksionon, në mos shkaktojnë probleme më të mëdha. Përsëritja e gabimeve të së shkuarës do të ishte një tragjedi për Bashkimin Evropian. Lexoni më poshtë editorialin e plotë publikuar nga Financial Times, nisur nga vendimi i djeshëm për shtyrjen e çeljes ose jo të negociatave për në tetori.

  Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected] ose 068 408 1690