• Shqip
 • English
 • E enjte, 22 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • 13 vende të BE përgatisin dokumentin: Të respektohet Tirana dhe Shkupi, hapni negociatat!

  Esencë Editori/ 13 vende të BE-së, kryesisht anëtarë të rinj të bllokut ngë Europa Qendrore dhe Lindore, bashkë me Italinë dhe Austrinë po hartojnë një dokument ( jo zyrtar) të quajtur ‘non-paper’ ku kërkojnë zgjerimin e BE-së me anëtarësimin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE, fillimisht duke çelur zyrtarisht negociatat, bisedimet e pranimit.

  Shqipëria dhe politika e dhunës

  Të qartësojmë fillimisht shmangien e keqkuptimeve: Tirana nuk është një qytet i rrezikshëm. Në orët që i paraprinë përplasjeve të 11 majit, sheshi ‘’Skënderbej’’ përjetoi një pasdite të shtune të qetë, me akullore dhe familjarë me karroca fëmijësh. Duke ardhur edhe nga jashtë qytetit, “militantët” e PD-së dukej se çfarë ishin: njerëz si të tjerët, të cilët pinë çajin e tyre të fundit në bare para se të grumbulloheshin në grupe për t’i dhënë formë demonstratës.