• Shqip
 • English
 • E martë, 12 Nëntor 2019
 • Shqip
 • English
 • Letra e një pushuese që urren Despacito

  Problemin e kam me faktin që të gjithë organizatorët mendojnë të bëjnë festa me muzikë sa më të përgjithshme dhe dëgjon të njëjtat miksime kudo, të njëjtat këngë si në makinë, ashtu edhe në lokal apo në dhomë ku buçet muzika e festave të plazhit. Pra, “despacito” të ngul thonjtë dhe nuk të shqitet.

  Bauman një intervistë që na sqaron pse jemi vetëm. Çfarë i ka ndodhur dashurisë dhe historive të gjata

  “Ne nuk po e njohim më gëzimin e gjërave që zgjasin, fryte të punës sonë”. Sociologu i madh shpjegon se si marrëdhëniet sot janë zëvendësuar nga “lidhjet”. Dhe shton: “Çdo marrëdhënie është e veçantë: nuk mund të mësojmë se si të dashurojmë”. Ndërsa një lidhje mund ta ndërpresim kur të duam, si një lojë. Por, që të krijojmë miqësi offline duhet të përpiqemi shumë”.