Homazh heroizmit të njeriut në vetëmbrojtje

Është promovuar dje, në UET, në prani të familjarëve, miqve, kolegëve, pedagogëve dhe studentëve libri “Alfabeti i tranzicionit”, të Gilman Bakallit, përmbledhje publicistike 1990-2016, një trashëgimi që ketë botime të mëpasme; në kuadër të ristrukturimit të UET një qendër kërkimore brenda fakultetit të ri të shkencave juridike dhe shkencave politike, një qendër ndërdisiplinore të shkencave sociale dhe humane, do ta pagëzojnë me emrin e Gilman Bakallit.