• Shqip
  • English
  • E martë, 22 Tetor 2019
  • Shqip
  • English
  • Zija Çela: Më falni për pyetjen, po cilin gisht të kthejmë nga vetja?

    Një prej shkrimtarëve më në zë shqiptarë, Zija Çela ka pranuar të flasë për bota.al, duke përmbyllur serinë e refleksioneve mbi tranzicionin e Shqipërisë pas shembjes së Murit të Berlinit. Me krahasimet dhe simbolikat tipike, Çela na ofron një interpretim më shumë se interesant të tridhjetë viteve të tranzicionit, që fillimisht u pa me “dylbitë” , që prej ekzaltimit shfaqnin “shumë afër atë, që në fakt ishte larg. Dhe, çuditërisht, shihnim gjithë ngjyra, sepse edhe lentet e tejqyrës na ktheheshin në qelqe kaleidoskopi”…

    Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected]