• Shqip
 • English
 • E mërkurë, 21 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Arti si antidot i kohëve tona!

  ‘E ndërsa jetojmë në një kohë kur përçarja quhet model, kur paragjykimet dhe bindjet janë statike dhe të pandryshueshme, kur shkenca me fakte kundërshtohet, kur gazetaria zhvlerësohet, kur njerëzimi është zhveshur nga ndjenjat, kur gjithçka ndodh brenda mendjeve tona, arti është ai që na bën optimistë…Lexoni një shënim nga regjisorja e famshme Ava DuVernay për Time.

  Një Skënderbe me ngjyra siç nuk e keni parë ndonjëherë!

  Esencë Editori/ Është nxjerrë nga një ribotim italisht i vitit 1646 që ndodhet në Bibliotekën Kombëtare të Spanjës. Libri titullohet: “Portrete të 100 kapedanëve të shquar dhe bëmat e tyre në luftë të përshkruara shkurtimisht dhe të gdhendura nga Aliprando Capriolo.”/ Ilir Konomi publikon në FB një status të gjatë ku jep detaje interesante mbi këtë foto të rrallë të heroit tonë. Lexoni statusin e plotë të tij.