• Shqip
  • English
  • E martë, 21 Janar 2020
  • Shqip
  • English
  • Albin Kurti për The Guardian: BE gaboi me negociatat, po i hap rrugë fytyrës së fashizmit dhe populizmit

    Ai e sheh gjithashtu si një shans të dobësuar edhe ne lidhje me marrëveshjen mes Serbisë dhe Kosovës, kur sipas tij Serbia do jetë më e lirë për të bërë çfarë i intereson asaj. Në intervistën për The Guardian Albin Kurti bën një analizë të thellë që nga Lufta e Parë Botërore dhe thotë se Perëndimi s’ka nxjerrë leksione dhe se të gjitha nisën në Sarajevë. Nuk e thotë hapur, por kur flet për fashizmin dhe populizmin as Kurti nuk e fsheh frikën e kaosit në Ballkanin gjithmonë me fitilin gati…