• Shqip
  • English
  • E enjte, 12 Dhjetor 2019
  • Shqip
  • English
  • Pesë qoshet, një roman për nëntokën e pushtetit dhe median e keqpërdorur

    Me mjeshtërinë e rrefimit, që herë-herë ngjan si një film, Vargas Llosa tregon se busulla e çdo marrëdhënieje të diktuar nga interesat e pushtetit është vetëm pragmatizmi. Njerëz që promovohen, fuqizohen e më pas shkatërrohen me një të rënë të lapsit. Gazetarë që bëhen njësh me pushtetin e më pas gjenden të vdekur që në hapin e parë fals që kanë hedhur.