• Shqip
 • English
 • E shtunë, 14 Dhjetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Maskat e jetës së përditshme dhe ankthi

  Këtë herë në shëndetin tonë të mendjes do të flasim për maskat. Janë si ato maskat që bëjmë për t’u dukur më të bukur, edhe këto që ndërrojmë, ndoshta 100 herë në ditë. Kur kemi maskat të vendosura jemi më të sigurt në vetvete, por guximi më i madh është të heqësh maskën para të tjerëve. Më mirë apo më keq? Oscar Wilde ka thënë, “Be YOURSELF, everyone else is taken.“

  Prindërim i pasigurt model i imituar apo i mësuar?

  Nga Englantina Mersini, Psikologe CBT/ Gjatë një dekadë e gjysëm eksperience me komunitetin e prindërve  dhe përvojës këshilluese në grup me ta, si specialiste e shëndetit mendor identifikoj një prindërim të pasigurt sidomos gjatë tre viteve të para. Kjo pasiguri vjen si pasojë e modelit natyral të familjes origjinë apo e grupit social ku prindërit socializohen?

  Një rubrikë e re nis në Tiranapost.al! Si mund ta harronim shëndetin tonë të mendjes

  Editorja Mira Kazhani/ Doja shumë që lexuesit e Tiranapost.al të gjenin edhe një hapësirë për shendetin e mendjes. “Ruaj mendjen e kokës” thotë populli ynë, dhe ky është urimi më i mire në botë, për te cilin dua që portali që drejtoj, të jetë pro jetës së shëndetshme dhe sa më larg miklimit prej fenomenve që po na largojnë gjithnjë e më shumë nga vetja, edhe pse të gjithë bëjnë selfie. Më është dashur një vit që të gjej njerezit e duhur për këtë rubrikë të re. Janë disa gra profesioniste në fushën e psikoterapisë, të cilat përfaqësojnë një grup të motivuar profesionistësh në analizën e grupit. Më kanë bërë shumë pyetje para se ta fillonim dhe kuptova sesa shumë e donin atë që bëjnë. Sot, është një prezantim i parë, por ndaj bindjen që do mblidhen gjithnjë e më shumë lexues e ndjekës të artikujve që do të postohen! Kush mendon se nuk ka nevojë për të kuptuar veten, atë rrahjen e zemrës me ankthin që po prek shumë të rinj, adoleshentë, të suksesshëm dhe të moshuar! Le të prezantohemi sot…