Artikull

Stresi në adoleshencë

Englantina Mersini, Psikoterapiste/ Çfarë është stresi? Stresi është reagimi i natyrshëm i trupit ndaj ndryshimeve e sfidave jetësore . Stresi ë

Përballë frikërave që fshehim

Dr. Anxhela Gramo, psikoterapiste/ Orët e para të prezantimit të studentëve me lëndën e çrregullimeve të shëndetit mendor, më ngacmojnë kujtime të her

Frika e lirisë në grup

Ermira Hila, Këshilli Drejtues i AGSH (Analiza e Grupit në Shqipëri)/ Si një laborator i vetë shoqërisë, grupi shpalos në miniaturë të pavetëdijshmen

Një hap përpara, dy mbrapa…

Arela Çarku, Psikologe Klinike/ Qëndroj e ulur në një kafene pranë fakultetit dhe rri e vëzhgoj studentë që më vrullshëm futen nëpër kafene sesa nëpër

Mjaft më krahasove!!!

Arilda Dushaj, Psikologe Klinike/ Shpeshherë na ka ndodhur që prindërit tanë, familja, apo edhe mjedisi social të na përfshijë në krahasime të vazhdue

Le të inkurajojmë gjuhën e emocioneve!

Olta Tuholi, Nën Kryetare, Analiza e Grupit në Shqipëri/ Kur të dhëmb “shpirti’ ose “mëndja” është ndryshe nga dhimbja fizike. Trupi apo ajo që prekim