• Shqip
 • English
 • E diel, 15 Dhjetor 2019
 • Shqip
 • English
 • Me turbofolk-patriotizëm në qorrsokak

  Esencë Editori/ Brigadat e Facebook-ut, talenti i rrezikshëm i Albin Kurtit, një falenderim për Edi Ramën dhe Ditmir Bushatin, spikeren e lajmeve në Maqedoni dhe pamjen zvicerane që paraqet pak Maqedonia e Veriut sot. Kush janë spiunët? Gazetarët, dhe patriotët e rrejshëm shqiptarë. Një shkrim i thellë i gazetarit Enver Robelli për ne ishullorët e Ballkanit.

  Kur Richard von Weizsäcker tha: Kosova duhet të jetë e pavarur

  Sot është ditëlindja e Richard von Weizsäcker, president i Gjermanisë mes viteve 1984-1994. Si anëtar i Komisionit Ndërkombëtar të Ballkanit ai në prill të vitit 2005 nënvizoi tri gjëra: Kosova duhet të jetë e pavarur, të gjitha funksionet që i ushtrojnë UNMIK-u dhe KFOR-i duhet t’i transferohen qeverisë së Kosovës dhe ndarja e Kosovës nuk guxon të ndodhë. Ëndrra e tij ishte që Ballkanit të hyjë në BE në vitin 2014. Apeli i tij ishte: ‘Nuk duhet të sillemi sikur Ballkani nuk na intereson. Ne atë e kemi të varur në qafë, deshëm apo jo’.