• Shqip
 • English
 • E martë, 20 Gusht 2019
 • Shqip
 • English
 • Mikrofonët e bukës së gojës

  25 rreshtat e Mirës/ Sonte Rama iu përgjigj studiove të mëdha duke u tallur hapur me ta. Nuk ju dua!
  Jemi të gjithë brenda të njëjtit cirk, herë del luani e herë maçoku po të gjithë të zbutur e trajnuar! Ai e di që ne nuk kemi ushqim pa të dhe ne mund ta urrejmë sa të duam po kjo nuk ka pikën e rëndësisë.

  Është çështje genesh, jo nenesh

  25 rreshtat e Mirës/ Mami im është në pension dhe, si pjesa dërrmuese, sheh politikë. Blinte gazeta deri para një viti e pak. Tani ka Facebook. E ka prej 4 vitësh dhe quhet profesioniste. Futet online dhe lexon çdo lajm. Nuk sheh telenovela dhe këtë ia shihja si vlerë por mbase më mirë mes filmash e serialesh se me këtë gjalpin politik.

  Hanku i Mark Tuein mekanik ishte i shkreti

  Hanku i shkretë përpiqej t’i paralajmëronte për një eklips që mund të ndodhte, por ngatërroi datën dhe kjo i tërboi ata. Më pas dyshimet erdhën duke u bërë aq të forta, sa e akuzuan se ishte aty për t’i bërë një komplot Mbretit Artur. E dënojnë me varje në litar, por Hanku i varfër mekanik thjesht donte të bënte diçka të mirë për ta. Po si edhe në shekullin e sotëm, e mira është gjithmonë më e vështirë për t’u kuptuar. Ajo ç’ka është e bukura dhe që më ka ngelur gozhdë dhe mua është përgjigjia 1 milion-dollarëshe e Hankut: këta më hodhën një lumë akuzash mbi kurriz dhe tani më thonë na bind që nuk janë të vërteta!

  Ne mbi të gjitha jemi armiq të dobët

  “25 rreshtat e Mirës” …Urrehemi me një fjalor që i humb vlerën dhe urrejtjes, e cila bëhet kotësi mes atyre fjalëve të rrethuara me një zemër të vogël, pa zemër fare dhe sidomos te ashpër. Butësia qenka vepër e kulturës. Ndonjëherë duket se do ngrihen lugatë Konica, Fishta, Noli e Naimi e do na vënë zjarrin!