Shkruaj sepse nuk di ta shpreh më mirë se kaq trishtimin apo gëzimin. Shkruaj që të kuptoj atë që dëgjoj e shoh. Shkruaj që të mërzis të gjithë ata që e keqkuptojnë lirinë e tyre dhe pandehin se kanë në dorë edhe timen. Shkruaj sepse shkrimi më ngjan me puthjen, ndjenja sikur prek buzët e njeriut që do! Shkruaj për kauzat që besoj edhe me mendjemadhësi, sikur do marr Nobelin. Shkruaj me pasiguri, sikur nuk kam shkruar kurrë më parë në jetë! Kështu lindën “25 rreshtat”, në një darkë të zakonshme, pa bujë! Mira Kazhani, Editore e tiranapost.al

Artikull

Kek-opozita

Mira Kazhani/ Të rrëzosh Edi Ramën me miell dhe vezë, është një gjest për t'u përshëndetur. Të heqësh dorë nga mosbindja civile dhe të kthehesh në

Ti nuk je kuksian, Lul Basha!

Mira Kazhani/ Nuk di nga t’ia nis më parë për ditën e sotme, por po zgjedh drekën, momentin kur u dha vendimi për 23 protestuesit e Kukësit. Më erdhi

“Qafsha msusen!”

Mira Kazhani/ Kur isha e vogël, ndoshta në klasë të dytë fillore, kur duhet të dëshmoja një të vërtetë absolute, bëja një betim i cili më përndoqi gji

New day, same sh…

Mira Kazhani/ Kush e dëgjoi sot, teksa bënte thirrje për mosbindje civile, nuk ka sesi të mos kujtojë thirrjet e vjetshme të Lulzim Bashës, kur ishte

Sot, mjerë ai që ka të drejtë

Mira Kazhani/ Majlinda Bregu më kish sugjeruar, verën që shkoi, të lexoja Hannah Arendt, një filozofe e famshme gjermane që u lind dhe rrit në një fam