Pavarësia, Nevila Nika: Nëse nuk shpallej më 1912 Shqipëria do shpërbëhej, patriotët punuan pa mbështetje financiare

Dritëhijet e Pavarësisë së Shqipërisë: Cila është rëndësia e shpalljes së Pavarësisë pikërisht në nëntor të vitit 1912? Ç’do kishte ndodhur nëse atdhetarët do ta shtynin ndarjen përfundimtare nga Perandoria Osmane dhe cili ishte roli specifik i Ismail Qemalit në këtë proces? Historiania Nevila Nika jep disa detaje “pikante” nga shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë.

Turpi, kjo fjalë e dalë mode

Vlera më mbizotëruese dhe më e sigurt e famës është dalja në televizor. Dhe nuk është nevoja të jesh si Mario Monti apo Rita Levi Montalcini, por del e tepron të thuash se bashkëshorti të ka tradhtuar me një tjetër në ndonjë prej atyre emisioneve që t’i derdhin lotët rrëke.