• Shqip
 • English
 • E shtunë, 16 Nëntor 2019
 • Shqip
 • English
 • Populli po i kundërvihet elitave, por ky nuk është populizëm. Noam Chomsky: Rritjen ekonomike e shfrytëzojnë pak duar

  Sipas filozofit amerikan, populli po rebelohet ndaj elitave dhe ky nuk është populizëm. “Spostimi djathtas lind nga revolta kundër elitave dhe institucioneve shtypëse. Ka pasur një rritje ekonomike si edhe rritje të produktivitetit, por pasuria e gjeneruar përfundoi në shumë pak xhepa, e shumica në institucione grabitqare financiare që për më tepër janë të dëmshme për ekonominë.”

  Shkolla që vret imagjinatën

  A mund të përballohen sfidat e shekullit XXI me të njëjtat metoda si ato të shekullit XIX? A mund të jemi të sigurt se ofrojmë dijen e nevojshme thjesht duke përmirësuar butësinë e karrigeve, qartësinë e shkrimit mbi tabelën e bardhë, ngjyrat e projektorit dhe zërin e mikrofonit?

  Matt Groening, krijuesi i “The Simpsons”: Parashikova gabimisht fitoren e Trump, Homeri mban emrin e babait tim

  Intervistë krijuesit të Homer Simpson, personazhit kryesor të serialit më të suksesshëm televiziv që këtë vit nis sezonin e tridhjetë. “Parashikova fitoren e Trump, por sot as unë nuk qesh dot me të”. E më pas flet për forcën e librave: “Historitë letrare më kanë interesuar gjithmonë më shumë se seritë televizive. Gjithmonë më ka magjepsur ideja që këto libra krijonin në kokën time filma të cilët vetëm unë mund t’i shihja.”