• Shqip
  • English
  • E shtunë, 19 Tetor 2019
  • Shqip
  • English
  • Ambasadorja e Beogradit në Bernë sulmon historianin Oliver Jens Schmitt, i cili shkroi se Serbia në 1912 ka pushtuar Kosovën

    Ambasadorja Snezhana Jankoviq shkruan se Serbia e ka «çliruar Kosovën» më 1912. Gjasat që reagimi i diplomates serbe do t’i bëjë përshtypje historianit zviceran janë minimale, por letra e saj dërguar gazetës «Neue Zürcher Zeitung» tregon se diplomacia serbe është tejet vigjilente dhe nuk ngurron edhe të manipulojë «në emër të interesave nacionale». Ndërkohë diplomacia kosovare sidomos në Europën Perëndimore ende nuk arrin të belbëzojë të vërtetën.

    Reklamo biznesin tënd në TIP Na kontakto në [email protected]