• Shqip
 • English
 • E shtunë, 25 Janar 2020
 • Shqip
 • English
 • Aktualitet Ekonomi Të gjitha

  INSTAT: Rritet punësimi i të rinjve


  Rritet numri i të punësuarve. sipas INSTAT numri i të punësuarve për popullsinë 15 vjeç e lart në shkallë vendi u rrit me 2.3 % gjatë tre mujorit të tretë të 2018-ës.

  Ritmi vjetor i rritjes së punësimit për popullsinë 15 vjeç e lart, nga tremujori i tretë i vitit 2017 në tremujorin e tretë të vitit 2018, shënoi 2,3%.
  Në terma vjetorë, rritja e punësimit sipas sektorëve kryesorë të ekonomisë është 3,9% në sektorë të industrisë, 2,5% në sektorin e shërbimeve dhe 1,2% në sektorin e bujqësisë.
  Krahasuar me tremujorin e mëparshëm, në tremujorin e tretë 2018, punësimi për popullsinë 15 vjeç e lart u rrit me 0,4 %. Punësimi pësoi rritje në sektorin e shërbimeve me 0,7%, në sektorin e industrisë me 0,3% dhe në sektorin bujqësor me 0,1%.
  Shkalla e punësimit për meshkujt është 67,3%, ndërsa për femrat 52,1%. Krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2017, shkalla e punësimit për meshkujt është rritur me 2,6% dhe për femrat me 1,6%, bën të ditur INSTAT.
  Ndërsa thekson se, në tremujorin e tretë 2018 shkalla e punësimit të të rinjve është 39,5% dhe për popullsinë 30-64 vjeç, shkalla e punësimit është 70,7%.

  Për t’u bërë pjesë e grupit "TiranaPost" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Tirana Post