Rajoni Te gjitha

Gëzohu Maqedoni, na u hapën dyert!


Gëzohu, Maqedoni! Portat për anëtarësimin në NATO janë të hapura. Këtë pasdite, vendet anëtare të NATO-s  vendosën të zgjasin ftesës për Republikën e Maqedonisë për të filluar procesin e pranimit në anëtarësimin në aleancë.Partnerët dhe miqtë tanë sot na shpërblyen. Njohja dhe pranimi është një angazhim i fortë, të gjitha kriteret janë përmbushur. Sot është një ditë e madhe historike për republikën e Maqedonisë. Unë premtoj se do sjellim më shumë lajme të mira, në interes të të gjithë qytetarëve të vendit tonë.

Ky është statusi në Facebook, i kryeministrit maqedonas Zoran Zaev. Me marrëveshjen me Greqinë për emrin ka bërë që shumë liderë ta përgëzojnë e ta mbështesin ndërsa në statusin e tij tregon se vendet e NATO-s e mirëpresin Maqedoninë në Aleancë, dhe se anëtarësimi mund të ndodhë shumë shpejt.

Statusi i Zaev në Facebook.